Откриват зала за интернет в Бежанския център на с. Пъстрогор
Откриват зала за интернет в Бежанския център на с. Пъстрогор / Darik News, архив

Интернет зала ше бъде открита в 9.30 ч. днес в Бежанския център в с. Пъстрогор. С дарение са осигурени компютри и безплатен достъп до интернет на хората, настанени в центъра.

Интернет залата е оборудвана по предложение на кмета на Свиленград Георги Манолов и със съдействието и финансовата подкрепа на Суверенния орден на Малта в България и посланика на Тайван в Атина Пол Чанг. Дарението ще се ползва от 280-те имигранти в Транзитния бежански център. Сградата разполага с обособена зала, но тя досега не е била оборудвана с необходимата компютърна техника, уточняват от община Свиленград.

До този момент общината предоставяше безплатно ползване на интернет и достъп до компютри в Общинската библиотека в Свиленград, но поради отдалечеността на центъра на 9 км от града, не е удобно за хората да пътуват ежедневно.

Гости ще бъдат посланик Пол Чанг, Лили Чен- сътрудник в представителния офис на Тайван в Атина, Н.Пр. Камило Дзуколи- посланик на Суверенния малтийски орден, Богдан Паташев - първи съветник в посолството на Суверенния орден на Малта в България, информират от общинската администрация в Свиленград.