/ Дарик радио, Хасково
Гимназията по дървообработване и строителство „Иван Асен II” в Хасково празнува своя патронен празник. Тържествата в школото започнаха в 9.30 ч., с химна и издигане на националното знаме. След това приветствие отправи директорът на училището Маргарита Топалова, която отличи преподаватели и изявени ученици.
 

патронен празник на ПГДС в Хасково
Дарик радио, Хасково

В програмата бе предвидена и възстановка на славната битка на цар Иван Асен II край Клокотница на 9-ти март 1230 г. Възпитаници на гимназията припомниха част от политиката на своя патрон, който остава в историята не толкова с битките си, а с дипломацията си и сватбите, които той прави. На тържеството бе споменато още, че при Иван Асен II България е на три морета.

Асфалтират улица „Пещера“ в Хасково
 

патронен празник на ПГДС Хасково
Дарик радио, Хасково

По-късно кметът на Хасково Добри Беливанов  и директорът Топалова прерязаха лентата на напълно обновеното общежитие и част от учебния корпус. Сградата бе ремонтирана с малко над 1 млн. лв. 

Ремонтират „Младост” в Хасково по проект

Градоначалникът съобщи, че общината е отпуснала 60 000 лв., за довършителни ремонтни дейности в общежитието. Капацитетът му е за 100 деца, но в момента там има 75. В училището пък учат общо 605 деца.
 

В ПГДС Хасково днес празнуват
Дарик радио, Хасково

Гост на тържествата бе и зам.-областният управител Стефка Здравкова, която в словото си припомни един любопитен факт от царуването на Иван Асен II, че след победата при Клокотница, той заповядва пленените войници да бъдат нахранени и освободени.

Празникът завърши с хора, стрелби с лък и пушка, а в небето учениците пуснаха бели гълъби.