Оставката на зам.-областния Росен Кузев иска хасковското НДСВ
Оставката на зам.-областния Росен Кузев иска хасковското НДСВ / netinfo

За отстраняването на заместник-областния управител на Хасково Росен Кузев ще настоява хасковската структура на НДСВ лично пред Симеон Сакскобургготски, съобщи днес областният координатор на партията Динко Динев. Мотивите на местното ръководство са несправяне на Кузев със служебните задълженията и нелоялност към каузата на НДСВ.

За още една оставка - тази на министъра на отбраната Веселин Близнаков, който като депутат бе избран от Хасковския избирателен район - ще настоява още местната структура. Мотивите съвпадат с тези за искането на оставката на Росен Кузев.

Васил Русев е новият общински председател на НДСВ, стана ясно днес. Причината са промените в устава след последния извънреден конгрес, според които не могат две длъжности да се заемат от един човек, както беше досега случаят с Динко Динев.

Дарение от 1000 лв. ще направи хасковската организация на два детски дома в града. Парите са получени от партийната каса по повод честването на 7-годишнината от посланието на Симеон Сакскобургготски към българския народ.