/ Дарик радио, Хасково
Обвиняем за двойно убийство и служебния му защитник се разминаха в позициите си днес в Окръжен съд. Адвокат Валентина Катранджиева настояваше от магистратите да наложат домашен арест на клиента й Живко Йорданов. Той изненадващо обаче поиска да остане задържан под стража.

Живко Йорданов е обвинен в двойно убийство, което бе разплетено на Коледа през 2016 г. Край Ивайловград Йорданов е убил с брадва баща и син. След престъплението избягал в Гърция, защото се страхувал от отмъщение. Той бе обявен за общодържавно издирване.

След като бе открит, по време на разпит е направил пълни самопризнания по случая. Пред разследващ полицай, той обяснил как е убил Кольо Желев и Цанко Ганчев. Престъплението бе извършено след пиянски запой.

В заключителните пледоарии обвиняемият Йорданов промени мнението си и поиска по-леката мярка за неотклонение – домашен арест. Според държавното обвинение, ако не е в ареста, той може да се укрие или да извърши ново престъпление.

Решението на съдия Милена Петева може да се обжалва пред Апелативен съд. В определението си, тя прочете, че по случая има голям обем от доказателства за вината му.