Община Свиленград финансира йога-лагер за младежи и подобрява базата на Танцовия клуб
Община Свиленград финансира йога-лагер за младежи и подобрява базата на Танцовия клуб / Снимки: Община Свиленград

4 000 лева от бюджета на общината са отпуснати за финансиране на два проекта по Програма за развитие на младежките дейности на Община Свиленград за 2015 година, съобщиха от общинската администрация. Девет младежи на възраст от 15 до 18 години ще се обучават на летен йога-лагер по проекта на Гражданско сдружение „Заедно за Свиленград”. Финансирането е в размер на 2 000 лв. Лагерът е организиран от фондация „Изкуството да живееш” и ще се проведе от 26 юли до 1 август т. г. в Старозагорските минерални бани. Програмата използва новаторски подход и включва различни дихателни практики, физически упражнения, лесни медитации и релаксации, които разкриват творческата енергия и потенциала на младите хора. Целта е младежите да развият своите лидерски способности, да станат движещо звено в борбата срещу агресията и арогантността. Проектът на сдружението предвижда още благотворителна инициатива, отбелязване на Световния ден на усмивката през октомври, пресконференции за споделяне на натрупания опит и знания.

Община Свиленград финансира йогалагер за младежи и подобрява базата на Танцовия клуб
netinfo

Вторият проект, финансиран от общината с 2 000 лева, е за подобряване на материалната база на Спортен клуб по танци «Златните момичета». В него се обучават 60 момичета на възраст от 5 до 18 години За техните тренировки в овладяването на танцовото изкуство ще бъдат закупени три броя балетни станки и нова аудио система за музикално озвучаване.

Проектите бяха подадени в общината след обявена покана към младежки организации и организации с нестопанска цел, осъществяващи младежки дейности. За трета поредна година Община Свиленград подпомага със собствени средства различни организации, работещи за личностно и социално развитието на младежта. До този момент са финансирани 6 проекта на обща стойност 12 000 лева.