Областта: Не сме забравили за военните имоти, изготвяме становище
Областта: Не сме забравили за военните имоти, изготвяме становище / Интернет

В момента областната администрация работи по изготвянето на становището относно искането на Общината за военните имоти, съобщиха оттам. След изготвянето му то ще бъде изпратено на Министерството на отбраната и Министерството на регионалното развитие и благоустройството, които ще изготвят проект за внасяне в Министерски съвет, уточняват от областната управа.

С решение от заседанието си на 28 ноември Общинският съвет прие поредно искане за безвъзмездно предоставяне на Община Хасково на бивши казарми за нуждите на Общината. Днес от Общината риторично попитаха пред Дарик какво става със съгласуването от страна на областната администрация и припомниха, че са изпратили искането до тях още преди месец и половина. По закон общината трябва да прати искането до областната администрация, а оттам да го одобрят и да го придвижат до ресорното министерство.

Става дума за бивши казарми на ДНА, на ул „Булаир”, над ул. „Дунав”, над бул. „Васил Левски” и ул. „Ком”, бившият щаб на дивизията на бул. „Раковски” и „Дунав”, бившия КЕЧ, също и в землищата на селата Малево и Узунджово.