Любимец
Любимец / община Любимец
Детска ясла в Любимец разполага с ново професионално кухненско и помощно оборудване. То включва електрически печки, абсорбатори, работни маси, безконтактна мивка, електрическа скара и други уреди и посуда, необходими за заготовката на храната. Уредите са комбинирани и с тях може да се приготвя храна както за млечна кухня, така и обяда на учениците от двете начални училища.
 
Това е първото цялостно обновяване на ел. уредите в Детска ясла от създаването й през 1974 г., а подмяната се наложи поради факта, че старите ел. машини вече бяха амортизирани, с висока консумация на ел.енергия и не достатъчно ефективни, съобщиха от общината.
 
„Грижата за подрастващите, добрата храна, както и грижата за възрастните хора са част от приоритетите на ръководството на Община Любимец”, заяви кметът Анастас Анастасов при монтирането на новите съоръжения.
 
Обновяването на кухненския блок на детското заведение се осъществи благодарение на съвместния проект между община Любимец и фонд „Социална закрила“ към Агенция „Социално подпомагане“ /Министерство на труда и социалната политика/. За да осигури професионалното кухненско оборудване в Детска ясла Любимец, екипът на общината подготви и реализира успешно социалния проект.
 
В момента се работи усилено по преустройването на сградата, в която ще се помещава Домашен социален патронаж. Това е югоизточното крило на яслата, което не се ползва от доста години.  За това социално звено общината отново ще осигури кухненско обзавеждане, отговарящо на новите изисквания.