/ iStock/Getty Images
За последното денонощие на територията на област Хасково, са регистрирани 32 нови положителни случая на коронавирусна инфекция и двама починали, съобщиха от Областна администрация.

Болниците в Хасковско откриват 24-часов телефон с информация за свободните легла

Разпределението по общини е:


Хасково - 15 
Димитровград - 6
Харманли - 1 
Свиленград - 1 
Симеоновград - 2 
Тополовград - 3 
Любимец - 1
Минерални бани - 1
Ивайловград - 1
Стамболово - 1


Починали са: мъж на 41 години с хронично белодробно заболяване от община Хасково. Той е бил диагностициран на 13 октомври и на 14 е приет в Инфекциозно отделение, след което е приведен в ОАИЛ и е починал на 27 октомври.

Жена на 68 години с онкологично заболяване от община Хасково, която е била приета и диагностицирана на 26 октомври в лечебно заведение извън областта.

Жена с COVID-19 роди здраво бебе в хасковската болница

Сред установените положителни лица за последните 24 часа са и двама учители.
Единият е преподавател в ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“ град Хасково, който е преподавал за последно в петък, вследствие на което под карантина са поставени два класа - 9 А и 9 Б.

Другият учител с положителен тест е от ПМГ "Иван Вазов" град Димитровград. Учителката е преподавала на сборни групи от единайсетте класове, поради което под карантина са поставени 32 ученици.

34 нови случая на COVID-19 в Хасковско и две жертви

Един от положителните е санитар от персонала в МБАЛ-Хасково.
През вчерашния ден жена с коронавирус роди момиченце, PCR тестът на новороденото е отчел отрицателен резултат.

Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 566. Общо хоспитализираните лица са 67. В МБАЛ-Хасково са настанени 47. В МБАЛ Свиленград са настанени осем души. В МБАЛ-Димитровград са настанени четирима души.

Ученик в гимназия е сред 26-те новозаразени с COVID-19 в област Хасково

В Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Хасково, са настанени петима души. Извън областта в лечебни заведения се лекуват трима.

На домашно лечение са 187 човека, починали са 38, а напълно излекувани, са 274 човека.