/ iStock/Getty Images
За последното денонощие на територията на Хасковска област са регистрирани 26 нови положителни случая на коронавирусна инфекция, 1 починал и 15 излекувани, съобщиха от Областния кризисен щаб.

Най-много са установените с COVID-19 в общините Хасково и Димитровград - по 9 души, положителни тестове за инфекцията има и в общините Харманли, Свиленград, Тополовград, Минерални бани, Ивайловград и Маджарово.

Мъж на 40 г. без придружаващи заболявания загуби битката с COVID-19

Един от положителните случаи е на момче от 12 клас от Професионална гимназия по транспорт и аграрни технологии "Н. Й. Вапцаров" - Хасково. От РЗИ са връчили предписания за поставяне под карантина на целия клас от 19 ученици, които минават на дистанционно обучение, и на петима учители. На училището е била извършена крайна дезинфекция.

Болница в Хасково отпрати 64-годишен мъж с пневмония и COVID-19

Починал е мъж на 84 г. от община Димитровград, който е бил диагностициран на 20 октомври. Мъжът е имал сърдечно заболяване.

Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към днешна дата, са 468. Общо хоспитализираните лица са 34. На домашно лечение са 144 човека, починали са 33, а напълно излекувани са 255 човека, обобщават от щаба.
БТА