Без опасност за живота е шофьорът на цистерната, пострадал при катастрофата с товарен влак на жп прелеза край симеоновградското село Калугерово на 26 юни.

Това потвърди началникът на Клиниката по гръдна хирургия към Университетската многопрофилна болница за активно лечение (УМБАЛ) „Проф. д-р Стоян Киркович“ в Стара Загора доц.д-р Даниел Вълчев, където е настанен пострадалият Светослав Славов (49 г.).

Непосредствено след инцидента мъжът е хоспитализиран първоначално в реанимация, а след това е преместен. Настанен е в Клиниката по гръдна хирургия с шест счупени ребра и нараняване на белия дроб, но травмите му не са животозастрашаващи. Той ще остане под лекарско наблюдение и в следващите няколко дни, информира още доцент Вълчев.

Товарен влак помете цистерна край Симеоновград

Катастрофата между цистерната и товарен влак стана на неохраняемия жп прелез, обозначен със знаци, край Калугерово в късния следобед в сряда, след като, по данни от полицията, шофьорът на цистерната е преминал неправомерно. 

От пресцентъра на Областната дирекция на МВР (ОД на МВР) в Хасково уточниха, че сигналът за инцидента е подаден в 15:50 часа. Машинистът на товарния влак е на 56 години и е от Бургас, уточниха още от полицията. Оттам допълниха, че товарният автомобил с прикачена към него цистерна е собственост на старозагорско дружество.

При сблъсъка влакът е влачил цистерната на разстояние повече от сто метра по пътя си, преди да спре. При това е възникнала искра, която е предизвикала пожар, но той бързо е потушен от огнеборците. 

Към този момент движението на превозни средства през участъка на катастрофата вече е възстановено, съобщиха още от ОД на МВР в Хасково. По случая е образувано досъдебно производство.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Красимира Славова/БТА