Неизвестен бандит потроши залата за управление при бедствия на Димитровград
Неизвестен бандит потроши залата за управление при бедствия на Димитровград / Снимка: Интернет

Неизвестен бандит потроши залата за управление при бедствия на Димитровград, съобщиха от полицията в Хасково. За времето от 28 октомври до 6 ноември апашът проникнал в залата за управление при бедствия, кризи и аварии, собственост на общината, намираща се в парка „Пеньо Пенев". Разбойникът успял да влезе вътре, след като преместил камък, подпиращ незаключена метална врата.

Увредено е цялото имущество: ел.табло, разпределителни табла, съобщителна мрежа, указателни табла, две филтро-вентилационни уредби, дизелов ел.агрегат, ВиК-инсталация, тоалетни казанчета, кранове и 11 телефонни апарата.

По случая е образувано досъдебно производство.

Залата за управление при бедствия е направена през 1954 г. и предназначението й е да осигури работни места за общинската администрация в случай на катаклизми. Дълбочината й е 40 метра под земята, като е снабдена и с противоядрени врати. Има сигнално-охранителна система, която обаче в случая е била разбита. Електросиловият агрегат е разбит до негодност. И друг път са прониквали в помещението, но този вандализъм е фатален, коментират съответните специалисти от община Димитровград. Към момента залата не е в състояние да изпълнява функциите си, докато щетите не бъдат възстановени. Местонахождението й не е секретно, но за да избегнем и други подобни случаи, не съобщаваме точно къде се намира, уточняват те.