Награждават спортист и треньор за 2017 г. в Димитровград
Награждават спортист и треньор за 2017 г. в Димитровград / Дарик радио, Хасково, Архив
Наградите за спортист, треньор, отбор на годината и дългогодишен принос в областта на спорта за 2017 г. ще бъдат връчени днес в Димитровград. Церемонията е насрочена за 18 ч. в местен ресторант.

За първи път процедурата е по новата Наредба за символиката, отличията и наградите на Община Димитровград, която въведе нов ред и срокове, като от класацията отпадна отличието за учител по физическо възпитание. Съгласно регламента до 30 декември ръководствата на лицензираните спортни клубове в Димитровград номинират спортист, отбор и треньор, като могат да правят до 3 предложения за отличието „Спортист на годината“ в направленията „детско – юношески спорт” и „мъже и жени” и по едно за другите две награди - „Отбор на годината” и „Треньор на годината“.

Постъпилите предложения обсъжда комисия, която до 15 януари определя наградените, а кметът Иво Димов номинира носителя на специалния приз „Дългогодишен принос в областта на спорта“. В състава на комисията влизат председателят на постоянната комисия „Образование, младеж и спорт” към Общински съвет, трима представители от общинската администрация и първите трима треньори, класирани в тази категория през предходната година.