Награждават победителите от По стъпките на Св. Богородица
Награждават победителите от По стъпките на Св. Богородица / DarikNews

Около 18 ч. днес в димитровградското село Добрич се очаква да бъдат наградени победителите в тазгодишното, четвърто по ред издание на националния тракийски фолклорен събор „По стъпките на Св. Богородица”.

Награждават победителите от "По стъпките на Св Богородица"
netinfo

Близо 600 са участниците в него, като на откритата сцена в центъра на селото от вчера се представят над 100 колектива от страната и много индивидуални изпълнители. Оценява ги жури с почетен председател Крум Георгиев. В състава му са още хореографът Александър Милушев от Хасково, народният изпълнител Тодор Кожухаров и уредникът в димитровградския музей Недялка Тодорова.

Награждават победителите от "По стъпките на Св Богородица"
netinfo

 

Организатори са община Димитровград, кметството на село Добрич и НЧ „Пробуда – 1926”. Според регламента в националния тракийски фолклорен събор „По стъпките на Св. Богородица” участват групи, представящи народни традиции и обичаи - един обичай в рамките на 10 минути; фолклорни певчески и инструментални групи – до две произведения с времетраене от 5 до 8 минути; танцови групи и ансамбли – програма в рамките на 10-15 минути и индивидуални изпълнители (до двама от колектив) с една бавна и една бърза песен в рамките на 5 минути двете. Конкурсната програма стартира вчера и продължава днес.

Награждават победителите от "По стъпките на Св Богородица"
netinfo