Хасково, Школа "Вале"
Хасково, Школа "Вале" / Община Хасково
Евродепутатът Мария Габриел и кметът на Хасково Добри Беливанов  наградиха призьорите в международния конкурс за компютърна рисунка „Творчество без граници“. В осмото му издание участниците бяха повече от 2 000. Основен организатор е хасковската компютърна школа „Вале“ с помощта на фондация „ Еврика“. Освен деца от България, свои рисунки са изпратили деца от цял свят, като най-много са участниците от Русия и Украйна, а има и рисунки от Малайзия и Индонезия, посочиха организаторите.

Конкурсът е под патронажа на евродепутата Мария Габриел. Всяка година тя подарява на колегите си коледни картички, нарисувани от възпитаници на хасковската школа „Вале“.

Хасково, Школа "Вале"
Община Хасково

Кметът Добри Беливанов заяви, че общината подкрепя дейността на школата. За да имат по-добри условия за работа децата, е планирана подмяна на отоплителната инсталация в читалището, както и различни други подобрения на сградата.

Мария Габриел и Добри Беливанов разгледаха заедно изложбата на участниците в конкурса. Гост на церемонията бе и народният представител Евгения Ангелова.