Над 21 млн. лева инвестиции в Симеоновград през последния кметски мандат
Над 21 млн. лева инвестиции в Симеоновград през последния кметски мандат / Dariknews.bg, архив
Над 21 милиона инвестиции в Симеоновград през последния кметски мандат
82317
Над 21 милиона инвестиции в Симеоновград през последния кметски мандат
  • Над 21 милиона инвестиции в Симеоновград през последния кметски мандат

Повече от 21 млн. лева са привлечени в община Симеоновград през последните 4 години от екипа на досегашния кмет и настоящ кандидат от ГЕРБ Пейчо Стайков, стана ясно днес на среща на Стайков с членове и симпатизанти на партията и заместник-председателя й Цветан Цветанов и областният координатор Делян Добрев, които декларираха подкрепата си за неговата кандидатура. Средствата са от Европейски програми и държавния бюджет, като с тях са ремонтирани улици, пътища, пешеходни зони, детски и социални заведения.

Местната детска ясла „Пролет” е едно от нещата, които са напълно обновени. Парите за ремонта са осигурени от Републиканския бюджет и собствени средства от Общината.
Община Симеоновград също така участва активно в Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. 7 от 9 общо блока в града са сключили договори за финансиране на санирането на сградите, в които живеят близо 400 семейства /ул. „Раковска”, бл.4-10, ул. „Раковска” бл. 21, ул. „Алеко Константинов” № 23, ул. „Раковска”, бл.14-16, ул. „Цар Освободител” 9-13, ул. „Стефан Караджа”, 4, ул. „п.К. Яворов”, бл. 6 и бл. 8.

„Имаме подготвени европроекти за над 14 млн. лева, които чакат отварянето на подходящата мярка, за да можем да ги подадем и да чакаме тяхното одобрение и финансиране за следващия програмен период”, каза още Пейчо Стайков.

Още от кандидата за кмет на Симеоновград от ГЕРБ Пейчо Стайков, областния координатор Делян Добрав и зам.-председателя на партията Цветан Цветанов чуйте в звуковия файл