Капитан Андреево, контрабанда, парфюми
Капитан Андреево, контрабанда, парфюми / netinfo

506 контрабандни парфюми и тоалетни води откриха при съвместна проверка митнически и гранични служители на ГКПП Капитан Андреево.

Малко преди полунощ на 13 юли на трасе „Входящи леки автомобили и автобуси" пристига автобус с турска  регистрация с четиридесет пътника. Подадено е искане за щателна проверка на превозното средство и пътниците, като самите и шофьорът заявили пред властите, че не пренасят ценности и валута за деклариране. Проверката обаче установява, че в естествена кухина, на мястото на фабричния резервоар на автобуса, са укрити 506 парфюм и тоалетни води от различни световноизвестни марки. Установено е, че те са собственост на една от пътничките, румънска гражданка

Укритите парфюми са задържани, съобщават от Агенция "Митници", а на румънката е съставен акт и е задържано обезпечение от 500 евро, 1100 щатски долара и 3350 румънски леи.

От началото на месец юли до момента митническите служители на ГКПП Капитан Андреево са задържали близо 2 600 парфюми и тоалетни води с логото на световноизвестни марки.