Димитровград, Стари коли
Димитровград, Стари коли / Дарик радио, Хасково
Местят 14 стари коли на наказателен паркинг в Димитровград
94734
Местят 14 стари коли на наказателен паркинг в Димитровград
  • Местят 14 стари коли на наказателен паркинг в Димитровград
14 стари и излезли от употреба автомобили, паркирани на обществени пространства в Димитровград, ще бъдат преместени днес на наказателния паркинг на ул. „Вилхелм Пик“. От днес общината стартира кампанията, като началото й бе през юни, когато общинска комисия започна проверки на улици, паркинги и междублокови пространства. 91 бяха съставените протоколи. Към момента са изтекли 26 от предписанията, като собствениците на 12 от тези коли вече са ги преместили на свой терен.

Димитровград, стари коли
Дарик радио, Хасково

„Ситроен“, изоставен на паркинга зад бившето кино „Миньор“ първи бе вдигнат с паяка тази сутрин. Натоварването му стана при втори опит, след като първия бе неуспешен и колата почти се разпадна.

Започва репатрирането на стари коли в Димитровград

В комисията освен специалисти от общината, участват полицията и представители на предприятието, което стопанисва паркингите. На място те съставят първо протокол, с който се установява състоянието на автомобила и друг за преместването му, обясни Пламен Митков от общинската администрация.

Димитровград, стари коли
Дарик радио, Хасково


Вдигат цените на местни такси и услуги в Димитровград?

"В 14-дневен срок собствениците на тези коли могат да ги потърсят на наказателния паркинг, след което те ще бъде предадени за скрап. За прибиране на автомобила обаче, стопаните трябва да заплатят разходите по транспортирането ѝ с паяка и престоя на паркинга", уточни Пламен Митков.

Чуйте го в приложения файл.