Актуализират бюджета на Димитровград с 603 004 лв. Кметовете на сесия- по азбучен ред
Актуализират бюджета на Димитровград с 603 004 лв. Кметовете на сесия- по азбучен ред / Darik News, архив
Общинският съвет в Димитровград провежда днес първото си работно заседание след августовската ваканция. 31 са докладните в проекта за дневен ред на сесията. Акцент е приемането на нова наредба за местните такси и цени на услуги, както и на такива за изменение на още две наредби- за местните данъци и за управление на общинското имущество.

Приемане на Правилник за устройството и дейността на Градска библиотека „Пеньо Пенев”, финансиране на двойки, одобрени за процедури и дейности по асистирана репродукция и на План за действие на община Димитровград в изпълнение на Областната стратегия за интегриране на българските граждани от ромски произход и други граждани в уязвимо социално положение (2018-2020) са също сред важните теми.

Поставяне паметна плоча на поета Кръстю Кръстев на входа на читалище „Пролет 2014” в родното му село Длъгнево и отчетите на кмета и председателя на димитровградския местен парламент за изпълнение на приетите до юни месец тази година решения ще коментират още съветниците.

Последната точка в дневния ред е за свикване на извънредно заседание на Асоциация по В и К на обособената територия, обслужвана от „Водоснабдяване и канализация” ЕООД –Хасково на 2 октомври от 11 часа, в Областната администрация.