МБАЛ - Свиленград изцяло комплектована с модерна апаратура
МБАЛ - Свиленград изцяло комплектована с модерна апаратура / netinfo

Със супермодерен дигитален рентгенов апарат и скенер за образна диагностика се сдоби днес Свиленградската многопрофилна орница за активно лечение. С това здравното заведение е окомплектовано напълно с нова апаратура и вече може да съперничи не само на университетските, но и на западни болници. Общата стойност на двата апарата е около два милиона и половина лева, като по-голямата част от средствата са по Оперативна програма „Регионално развитие". Общо за реконструкцията и обновяването на МБАЛ - Свиленград по проект на тази програма е закупено медицинско оборудване на стойност близо четири милиона и половина. Доставените апарати са общо 39 на брой.

МБАЛ  Свиленград изцяло комплектована с модерна апаратура
netinfo

След извършен основен ремонт през октомври миналата година бе открито и заработи ново Отделение за рехабилитация и физиотерапия с апаратура, отговаряща на всички европейски стандарти за този вид дейност.

Днес водосвет отслужи архиерейският наместник отец Константин. Лентата на обновения обект прерязаха управителят на МБАЛ - Свиленград" д-р Димитър Ермов и кметът на Общината Георги Манолов.