4-дневен фолклорен фестивал и малък панаир на занаятите започват в Димитровград
4-дневен фолклорен фестивал и малък панаир на занаятите започват в Димитровград / DarikNews, Архив
Малък панаир на занаятите и фолк фест в Димитровград
93850
Малък панаир на занаятите и фолк фест в Димитровград
  • Малък панаир на занаятите и фолк фест в Димитровград
Домакин на Малък панаир на занаятите ще е Димитровград от днес до 13 юни включително. Панаирът е част от 6-то издание на международния фолклорен фестивал "С танците на дедите ни", организиран от читалище "Звездица" и Община Димитровград.

11 шатри ще бъдат разположени на площад "България" пред кметството. В тях ще представят произведенията си майстори от Пловдив, Хасково и Димитровград, като са включени дърворезба, грънчарство, работа с вълна, бижутерия, декупаж, шиене на кукли и др. Тази година панаирът ще е и с международно участие- свои щандове ще имат представители на танцьорите от градовете Тулча и Бедарийо от Румъния и Франция, който ще гостуват за фестивала. Те ще покажат характерни за своите региони занаяти, съобщи Антония Иванова от читалище "Звездица".

Панаирът ще бъде открит от 17 часа днес на площад „България“. До 13 юни димитровградчани могат да разгледат изложението в периода от 16 до 23 часа на площад "България", а от 19 ч. на откритата сцена там са предвидени концерти от фестивалната програма на „С танците на дедите ви“. Още за нея от Антония Иванова в звуковия файл.
 
В понеделник двата чуждестранни състава ще гостуват в двора на Комплекса за социални услуги (бивша болница „Марбас“), където ще представят концерт пред потребителите им. Програмата за концертите от фестивалната програма:

Програмата на концертите от фестивала
НЧ "Звездица", Димитровград