4-дневен фолклорен фестивал и малък панаир на занаятите започват в Димитровград
4-дневен фолклорен фестивал и малък панаир на занаятите започват в Димитровград / DarikNews, Архив

Домакин на 4-дневен международен фолклорен фестивал "С танците на дедите ни" е от днес Димитровград. Феста ще открият танцьорите от полския ансамбъл "Пжигода" в 19.30 часа на сцената на централния площад „България”. Там ще се изявят още читалище "Нов път - 2011" от с. Добрич и организаторите от танцов ансамбъл "Звездица".

Утре програмата на фолклорния фестивал продължава в спортна зала "Младост" от 18.30 часа, където ще гостува ансамбъл "Китна Тракия" от Хасково, като ще се включат и танцьорите от Полша. На 13 юни, пак от 18.30 ч., в спортната зала ще е и празничният концерт на димитровградския ансамбъл "Звездица" по повод 20-годишнината му.

За 14 юни програмата предвижда представяне на фолклорни състави от България и национален преглед на ЦИОФФ от 10 ч. до 18 ч. в спортната зала, след което заключителен концерт ще има отново ансамбъл "Пжигода".

Малък панаир на занаятите пред спортна зала "Младост" организират от „Звездица” в рамките на фестивала. Майстори от Троян, Пловдив, София, Габрово и Димитровград ще представят приложно изкуство от 16:30 часа утре, а в следващите дни- от 9 часа.