Минко Ангелов
Минко Ангелов / Дарик радио-Хасково, Архив
Досъдебно производство е образувано в хасковската полиция след сигнал на служител на ЕВН, съобщиха от полицията. Експертът съобщил, че при подмяна на електромер на ул. „Арда” в Хасково е установил, че чрез кабел към ел.преносната мрежа е налице потребяване на ел.енергия която не се отчита.

Работата по случая продължава, допълниха още от полицията. От ЕВН казаха за Дарик само, че случаят е специфичен. Техните служители са установили, че има неправомерно присъединяване към ел.мрежата.

Сградата, чиито електромер не е бил свързан към електропреносната мрежа е собственост на фирмата на бившия областен управител и зам.кмет на Хасково Минко Ангелов. Проверката установила, че централният електромер на сградата не отчита потребление. В същото време , всеки офис и магазин в сградата бил с контролен електромер, на база на които наемателите всеки месец плащали пари за ток на фирмата на Ангелов.

Минко Ангелов обясни пред Дарик, че не се чувства виновен. Според него връзката, която е констатирана от дружеството и полицията е направена от ЕВН. "Всичко съм си платил. Плащам сметки по 700 лв, по 1 400 лв., по 2 000 лв", каза още той.