Доцо Вътков с най-високото отличие - кристално огърлие от Съюза на музикантите
Доцо Вътков с най-високото отличие - кристално огърлие от Съюза на музикантите / Живка Тодорова
Концерт-бенефис на дългогодишния диригент на димитровградския забавно-духов оркестър маестро Доцо Вътков ще има от 18.30 ч. днес в театъра „Апостол Карамитев“. На сцената заедно с оркестъра на община Димитровград ще се представят гост-солисти. Популярната преди в града детска вокална група „Звездните момичета“ и техния ръководител Борис Вълканов специално се събират отново, като вече порасналите момичета подготвят специално за бенефиса песен, с която да поздравят Доцо Вътков.

Предлагат маестро Доцо Вътков за почетен гражданин на Димитровград

Като диригент на димитровградския оркестър от 1992 г. той е удостояван с най-високите отличия на Съюза на музикалните дейци. През 2015 г. в навечерието на 80-годишнината му бе обявен за „Почетен гражданин на Димитровград“. На тържествената сесия за връчване на званието той съобщи, че дарява целия си нотен архив, събиран повече от 20 години, но димитровградския оркестър. През 2010 г. бе удостоен с наградата на Община Димитровград за деец на културата.

Доцо Вътков с най-високото отличие - кристално огърлие от Съюза на музикантите

Носител на ордените „Кирил и Методий“ – I и II степен и медал „Св. Климент Охридски“. Повече от 20 години е ръководител на димитровградския оркестър. Гост-диригент на почти всички духови оркестри в България. Жури на множество конкурси и фестивали.

Маестро Вътков и д-р Лафчийски- почетни граждани на Димитровград

Концертът е част от програмата за Есенния салон на изкуствата в Димитровград, информират от общината.