Ко-жури избира фаворит в дефилето Магията на химията
Ко-жури избира фаворит в дефилето Магията на химията / DarikNews, архив
Ко-жури избира фаворит в дефилето "Магията на химията"
63449
Ко-жури избира фаворит в дефилето "Магията на химията"
  • Ко-жури избира фаворит в дефилето "Магията на химията"

 

Три отбора се състезават тази година в трите кръга на традиционното дефиле „Избрано от магията на химията”. То се организира от димитровградската професионална гимназия по химични и хранителни технологии „Проф. д-р Асен Златаров”  за шеста поредна година. В състезанието се включиха ученици от основните училища „Алеко Константинов”, „Пенчо Славейков” и „Св. Св. Кирил и Методий”, като в последния момент е отпаднал тимът на „Васил Левски” от село Ябълково. Новото и различното този път е, че тази година имаме и ученическо ко-жури, което също ще избере свой отбор фаворит, обясни преподавателят от гимназията Маргарита Никова. В първия кръг отборите работят във виртуална химична лаборатория в продължение на половин час.

Кожури избира фаворит в дефилето "Магията на химията"
netinfo

Вторият тур е 10-минутна презентация, като този път темата е „Въздух”. Третият тур е демонстрация на химически опити. Председател на конкурсната комисия е директорът на гимназията Яна Гочева.

Кожури избира фаворит в дефилето "Магията на химията"
netinfo

Паралелно с дефилето в професионалната гимназия отново работи и козметично студио „Красив свят”, а състезанието подготвя клуб „Отразявам живота в училище”, чийто ръководител е Маргарита Никова. Чуйте я в звуковия файл.