Кметът на Ивайловград специален гост на празника на френския Лонго
Кметът на Ивайловград специален гост на празника на френския Лонго / netinfo

Кметът на Община Ивайловград Диана Овчарова бе специален гост по повод празника на побратимения френски град Лонго. Част от официалните гости бяха още секретарят на Общината Николай Панайотов и директорът на Дирекция „Общинска собственост, проекти и социални дейности" Кръстю Делииванов.

За официален празник на град Лонго е избран Денят на железничарите, заради особеното значение на железницата за френския град. В миналото покрайнините на града са били известни с мините с природни богатства, за развитието на които голяма роля е изиграла именно железницата.

Гостите от Ивайловград се включиха дейно в празничните чествания с презентация на историята на българските железници. Освен това те разказаха на домакините за града ни като съпоставиха снимки от преди 100 години и днес.

Ивайловградската делегация представи още гранично контролно-пропускателния пункт Ивайловград и неговото икономическо и културно влияние върху града и общината. Пред френските домакини беше представена и най-известната туристическа дестинаця в Ивайловград антична вила "Армира".