/ Дарик радио, Хасково
Костадин Атанасов
97777
Костадин Атанасов
старши комисар Георги Хаджиев
  • Костадин Атанасов
  • старши комисар Георги Хаджиев
Кметът на димитровградското село Костадин Атанасов е бил привлечен в старозагорската полиция, като свидетел по разследване на територията на 3 дирекции на МВР в страната. „Не се срамувам и не бягам от отговорност. Напротив, благодарение на мен полицията разби престъпна група, която се е занимавала с кражби на селскостопанска техника на територията на областите Ямбол, Стара Загора и Пловдив”. Това каза пред Дарик радио кметът на Ябълково Костадин Атанасов, за който днес рано сутринта се тиражира информация, че е бил задържан заради кражба на два трактора. По думите на Атанасов той не е бил задържан, а е бил извикан в полицията като свидетел. Думите му, че е разпитан в качеството на свидетел, потвърди и окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов.

„Прибирането” на ябълковския кмет Костадин Атанасов е свързано с това, че фирмата, която е управлявал, докато стане кмет, притежава крадена техника, разказа той. Чуйте още от думите му в звуковия файл.

Първоначалната информация рано сутринта днес бе, че кметът на димитровградското село Ябълково – Костадин Атанасов, е арестуван заради започнало разследване в МВР. Наши източници казаха, че става дума за откраднати трактори в старозагорско село. 

Костадин Атанасов спечели частичните избори за кмет в Ябълково през юли миналата година. От ГЕРБ обаче оспориха резултата и твърдяха, че той е купувал гласове. По-късно и Административен съд-Хасково, и Върховният административен съд оставиха Атанасов на поста, който бе избран, като независим кандидат.   

Новината за задържането на кмета на село Ябълково коментира пред колегите от Дарик радио Стара Загора директорът на ОД на МВР  - Стара Загора старши комисар Георги Хаджиев, чийто подчинени са извършили акцията в димитровградското село Ябълково. Чуйте го в звуковия файл.