Ангел Киров, мотоклуб ""Атрокс"
Ангел Киров, мотоклуб ""Атрокс" / netinfo
Мотористите: Шумът пази живота ни
Ангел Киров, мотоклуб
94708
Ангел Киров, мотоклуб
  • Ангел Киров, мотоклуб
Оказва се, че Пътна полиция Хасково не разполага с уреди за замерване на шума, който вдигат мотоциклетите и мотопедите. Същевременно обаче от полицията излизат с искане движението на мотори в Хасково да бъде забранено в тъмната част на денонощието. Мотивът – вдигат много шум.

Началникът на РУ на МВР-Хасково Иван Расоков иска изменение и допълнение на Наредбата за обществения ред при използване на пътни превозни средства и осигуряване безопасността на движението на територията на Община Хасково. Органите на МВР предлагат забраната , защото шума, който генерират моторите нарушава спокойствието на гражданите.

Не е ясно обаче, как от МВР-Хасково установяват колко точно шум вдигат моторите, как точно се измерва това и разполага ли пътна полиция със система за установяване на шум над допустимите норми, и какви всъщност са те.

В студиото на Дарик радио тази сутрин гостува президентът на мотоклуб „Атрокс” Ангел Киров. „Предложението на полицията, от което произлиза докладната за забрана на кмета Беливанов, е безумно”, заяви Киров. „Шумът ми запазва живота”, категоричен е той. По негови думи Пътна полиция – Хасково не разполага със система за замерване на шума от мотори и мотоциклети.   

Покана за гостуване в студиото, Дарик отправи и към органите на МВР. От там любезно ни обясниха, че искат да участват, но им е нужно време,по-дълго от половин ден, за специална подготовка по темата.

В студиото сам беше Ангел Киров, който коментира, колко лоша е комуникацията между мотоклуба и местната полиция и как ако докладната бъде приета мотористите ще протестират. А в докладната от полицията признават, че по улиците на Хасково се движат мотоциклети и мотопеди, които са технически изправни и напълно изрядни. Тоест не са засичани мотори с премахнати заглушители.