Драгомир Колев Хасково
Драгомир Колев Хасково / Дарик радио, Хасково

Директорът на дирекция “Архитектура, градоустройство, строителство и инвестиции” в община Хасково е в конфликт на интереси, защото не е напуснал фирмите, които управлява след като е бил назначен на работа в кметството. Сега, той е участник в конкурса за директор на дирекцията, а според Търговския регистър, той е управител във фирмите “Геометрик” и “Евростарт – 2007” и е едноличен търговец “Технодек – Драгомир Колев”.

Според юристи, фирмите на Колев, развиват дейност, която е близка до изпълняваната от него в Архитектурата.

Според АПИС, една от фирмите, чиито управител е Драгомир Колев е имала свързаност през годините с фирми на Сена Радева и Антон Иванов – председател на групата съветници от ГЕРБ в местния парламент, които и до днес продължават да печелят обществени поръчки в общината.

Пред Дарик радио Драгомир Колев заяви за връзките си с фирмите на Сена Радева и Антон Иванов в миналото, че през 2014- та е имало някакво сдружаване с фирмата на Радева, по строежа на оградата по границата с Турция на територията на Бургаска област. Договорът бил с ЕВН, като фирмата на Колев е извършвала проектантски дейности по част геодезия, а Радева може би е отговаряла за надзора. За свързаност с фирма на Антон Иванов общинският чиновник отрича.

Драгомир Колев каза още, че е подготвил документите си за излизане от фирмите, но забравил да ги подаде. Той заяви, че две от фирмите му от години не развиват дейност. И допълни, че е дал обяснения пред кмета Добри Беливанов.

Кметът Добри Беливанов обясни за Дарик, че е извикал Драгомир Колев и ще му поиска обяснения. По думите на градоначалника, той също ще вземе мерки. Беливанов каза, че ще се направи всичко, което е необходимо. На въпрос на Дарик радио, кой е поканил Колев на работа преди години, Беливанов заяви: „Той е на трудов договор. Имало е свободно място в общината”.

Кандидатите за директорския пост трябва до 10 януари да представят писмените си концепции. Освен Драгомир Колев, за поста претендент е и Тоня Маркова.

P.S Кметът Добри Беливанов съобщи за Дарик радио, че е поискал оставката на подчинения си служител и той я подал. По процедура, Драгомир Колев има право да продължи участието си в надпреварата. "Не знам дали е редно да продължи да участва след като вече веднъж сме се излъгали. Не знам дали ще продължи, аз не мога да го принудя нито да се отказва от конкурса, нито да продължи".