Изнесени приемни проведе областният  в Ивайловград и Маджарово, ред е на Свиленград и Любимец
Изнесени приемни проведе областният в Ивайловград и Маджарово, ред е на Свиленград и Любимец / Снимка: Областна администрация - Хасково

Първите изнесени приемни с граждани проведе областният  управител на Хасково Станислав Дечев, съобщиха от областната администрация. На срещата в Ивайловград  хората са поискали ведомствени или общински жилища за млади семейства. Налице е тенденция за завръщане на млади хора в Ивайловград, разказаха местните и поискаха съдействие от Областния управител за уреждане на жилищните им нужди.

В Маджарово хората се интересуват от плановете за ремонт на  пътя Долни Главанак - Харманли. „Този път е част от републиканската пътна мрежа. Вече сме правили обход на отсечката с депутата от Хасково Делян Добрев и сме информирали Пътната агенция“, обясни Станислав Дечев. „Чакаме становище от там дали това лято пътят ще бъде рехабилитиран или поне частично изкърпен“, каза областният управител. Още една автобусна линия, която да свързва хората от Маджарово с Хасково и поне две спирки вътре в града, искат жителите на Маджарово. Те настояват за санкции за стопаните, които пускат животните си да пасат в чуждите ниви и за съдействие от местната администрация при установяване на нарушителите. С този проблем бе ангажиран заместник-кметът на Маджарово Милен Иванов.

Изнесените приемни в Ивайловград и Маджарово са първите, които прави областният управител. След Великден срещите на Станислав Дечев с хората продължават. На 10 май губернаторът ще се срещне с жителите на Свиленград  в 10 ч. в зала 320 в общината, а от 14,00ч. ще започне приемната в Любимец.