Изложба "Икони" открива галерията в Димитровград
Изложба "Икони" открива галерията в Димитровград / Darik News, архив
Изложбата  ”Кольо К. на 55“ на художника Кольо Карамфилов ще бъде открита от 18 ч. днес в Зала № 2 на димитровградската галерия. Експозицията включва графики на колекционери и приятели на Кольо Карамфилов. Димитровградската галерия съхранява две негови графики от самостоятелната му изложба през 1999 г.

Изложба „Избрано” представя Дарик радио в Сливен


С откриването на изложбата колекционери и приятели, предоставили картини от собствените си сбирки, ще отбележат рождения ден на Кольо Карамфилов. Ще бъде показан и учебният филм „Разминаване“ от 1982 г. с режисьор Светла Стоилова, предоставен от съучениците на Кольо, в който той играе главната роля, съобщи уредникът на галерията в Димитровград Антоанета Станчева.
 

Кольо Карамфилов стана „Почетен гражданин на Пловдив“ посмъртно


Художникът Кольо Карамфилов е роден е на 7 декември 1963 г. в Пловдив. Завършва сценография в Пловдив през 1982 г. Съвсем млад е приет за член на СБХ и печели няколко награди. От 1983 г. до смъртта си през 2014г.  има над 30 самостоятелни изложби и множество групови изяви в България и чужбина. През 1989 създава авангардната група Ръб и е един от идеолозите на артистичната организация.
 

Правят Музей на Група РЪБ в Пловдив


Кольо Карамфилов работи в почти всички жанрове на визуалните изкуства – графика, живопис, скулптура, пърформанс, инсталации, фотография и интериорен дизайн. През 2008 създава галерия в Пловдив. Негови работи са притежание на множество частни колекции в България и чужбина. През 1997 г. получава стипендия „Сите дез Артс“, Париж, а през 2004 г.- награда за изкуство „Пловдив“.