/ Община Харманли

По повод 145 години от Обесването на Васил Левски обществеността на Харманли се преклони пред паметта на Апостола на Свободата.

Венци и цветя на паметника на великия българин на пл. „Възраждане“ бяха поднесени от кмета на Харманли Мария Киркова, председателят на Общински съвет Иван Димитров, представители на политически партии, ръководители на училища и институции, както и от признателни граждани. 

Почит за Левски и в Димитровград (СНИМКИ)

„Левски завеща на последователите си силна вяра и осъзнатост, че съдбата на Родината е в собствените им ръце и че и те могат да бъдат като другите европейски народи.

Нека винаги помним посланието, което Апостола ни отправи чрез живота и делото си - да разчитаме на себе си, да бъдем единни и да имаме обща цел в името на Родината“- подчерта кметът Киркова в своето слово пред събралите се родолюбиви харманлийци.

Хасково почете паметта на Левски

Панихида в памет на Апостола на Свободата бе отслужена от Архиерейски наместник отец Живко Петров и отец Георги. С прочувствени стихове за Васил Левски, рецитал изнесоха учениците от НУ „Алеко Константинов“.