Хванаха крадец, докато обира бакалия
Хванаха крадец, докато обира бакалия / Darik News, архив

Бързо производство срещу 36-годишен симеоновградчанин е образувано в полицейския участък в Симеоновград. Мъжът е задържан от автопатрул в момент на кражба от хранителен магазин в града. Той проникнал в маркета на улица „Цар Освободител”, като разбил катинарите на вратите към склада. В мъжа са намерени 110 лева, откраднати от бакалията. При огледа на местопроизшествието полицаите се натъкнали също на 3 594 къса безакцизни цигари от различни марки и 3 кг нарязан тютюн, иззети с протокол от собственика, 50-годишен мъж. За тях симеоновградските служители са образували досъдебно производство.

Още 1,600 кг нарязан тютюн са открили димитровградски полицаи на Неделния пазар в града. Безакцизният тютюн е бил разфасован в 8 найлонови пликчета и оставен за продажба под плота на обект, стопанисван от едноличен търговец. 64-годишната продавачка е предала тютюна с протокол.

162 артикула с лого на защитени търговски марки са иззели харманлийските полицаи. Те са конфискувани след проверка на лек автомобил Фолксваген Пасат, спрян за проверка на изхода на Харманли в посока Хасково. Колата е била шофирана от 38-годишен жител на кърджалийското село Мост и в нея пътувала 24-годишна жена от селото. Боксерките и чантите с лого на защитени марки са иззети с протокол за доброволно предаване.