/ DarikNews.bg, архив
64-годишен мъж е задържан в момент на източване на гориво. На 23 ноември, свиленградските полицаи са проверили бивш полигон на СБА в града. Те са задържали мъжа, когато източвал дизела от резервоара на паркиран тежкотоварен автомобил, собственост на софийска фирма.

До пристигането на полицаите той успял да източи 100 литра дизел в 3 туби. Последвала е проверка в ползван от мъжа гараж на улица „Т.Кирков“ в града, където полицаите намират още 28 туби пълни с 305 литра дизелово гориво с неясен произход и документи, иззето с протокол.

25-годишен харманлиец е задържан за съхранение на наркотик. Местните криминалисти са посетили дома му на улица „Майор Чулков“ в Харманли, където е бил паркиран и лекия му автомобил Фолксваген.

Установиха гориво без документи край Свиленград

В хода на проверката, между двете предни седалки на колата и в една от стаите на жилището са открити полиетиленови пликове със суха зелена листна маса с общо тегло 400 грама. Полевия наркотест е потвърдил, че веществото е канабис. По същото време полицейски инспектори са иззели 0,4 грама от същия наркотик при проверка на дом на улица „Спартак“ в Свиленград, обитаван от 24-годишен младеж.

22-годишна симеоновградчанка е задържана за кражба. На 23 ноември, в 14:00 часа, момичето влязло в заложна къща в Симеоновград с искане за замяна на златен пръстен. След като огледала предложените й варианти, напуснала помещението.

При акция на Прокуратурата и ДАНС: Разкриха 100 000 литра нелегални горива, укриване на данъци и пране на пари

Служителката в заложната къща установила след това, че липсва златен пръстен и сигнализирала в участъка. По  описанието, което дала на полицаите е задържана младата жена, която предала с протокол инкриминираната вещ.

20-годишен младеж от Димитровград е прокурорска мярка на задържане. Пред полицаите той признал, че в началото на месеца в съучастие с 30-годишен мъж от града са взломили катинар на врата на хранителен магазин на булевард „Ст. Стамболов“ в града и са извършили кражба на хранителни и алкохолни продукти. В процес на издирване е съучастника му.