Христо Мутафчиев ще се снима безвъзмездно в младежкия филм Нежни куршуми
Христо Мутафчиев ще се снима безвъзмездно в младежкия филм Нежни куршуми / БГНЕС

 

Актьорът Христо Мутафчиев потвърди официално участието си в любителския филм “Нежни куршуми”, който димитровградски младежи снимат с нулев бюджет. Председателят на Съюза на артистите в България заяви желание да подкрепи продукцията още в края на миналата година след като екипът ентусиасти гостува в телевизионно предаване на национална телевизия. До днес от „Нежни куршуми” пазиха в тайна с кого точно преговарят.

За „Дарик” преди минути Христо Мутафчиев лично потвърди, че не само ще се снима безвъзмездно в „Нежни куршуми”, но и ще помогне на тези млади хора със своите контакти и логистика. Като човек, който познава кино бизнеса и има възможности да контактува с институциите- общини, театри, ще помогна да не ги дерат за наеми по 200-300 лв. и подобни, а да се случат нещата. Спечелиха ме с това, че са млади, нахъсани да направят нещо различно, нещо, което да извади и Димитровград от оня знаменател на чалгата, за който знаем, коментира по телефона Христо Мутафчиев.

Христо Мутафчиев ще се снима безвъзмездно в младежкия филм "Нежни куршуми"
netinfo

Актьорът е носител на наградата на димитровградската театрална публика „Любимец 13” за 2009 г. Не съм сантиментален по отношение на това, но съм достатъчно романтичен и емоционален, за да подам ръка на такива млади хора и си мисля, че по този начин допринасям за раждането на, ако мога да кажа така, младите творци. Смятам, че заради хъса си, заради това, че са тръгнали да снимат игрален филм без бюджет, тези млади хора заслужават мечтата им да се сбъдне и се радвам, че мога да съм част от нея и да им помогна, каза още Христо Мутафчиев.

Христо Мутафчиев ще се снима безвъзмездно в младежкия филм "Нежни куршуми"
netinfo

Снимките с негово участие са планирани за март или април, в зависимост кога натовареният му график ще позволи да пристигне в Димитровград, съобщават от екипа на „Нежни куршуми”. С помощта на г-н Мутафчиев преговаряме и с още един негов колега за участие във филма, но все още не можем да кажем конкретно име, допълват от екипа на продукцията.

 

Младите ентусиасти от димитровградското читалище „Васил Левски" стартираха снимките на любителския игрален филм със заглавие „Нежни куршуми" през лятото на миналата година и до края й успяха с нулев бюджет да реализират 62 сцени. Режисьорът е студентът Димитър Колев, сценарист- Николай Николов. 500 лв. им отпусна целево община Димитровград. Частно лице ги подпомогна с още 300 лв.