/ DarikNews.bg, Архив
Хасковският административен съд отчете рекорд по натовареност от създаването си до сега. Според данните на Висшия съдебен съвет, оповестени преди дни, Административен съд – Хасково е на първо място по натовареност сред административните съдилища в страната по отношение на свършените дела, и на второ място по общ брой дела за разглеждане. Справката е изготвена въз основа на статистическите данни за изминалата 2017 година, публикувани и в отчетния доклад на съда.
 
Така, за първи път Административен съд-Хасково се нареди преди административни съдилища като тези от София, Пловдив и Бургас, които до сега винаги са били на водещите места по брой разгледани и решени дела, от всички административни съдилища в страната.
 
Независимо от високата натовареност и незапълнения щат на магистратите, делата в Хасковския административен съд продължават да се решават в законоустановените срокове, като качеството на правораздаване запазва високото си ниво. Последното се потвърждава и от големия процент на потвърдените от ВАС съдебни актове.