Глоби от 2 000 до 6 000 лв. за подпалвачите ще налагат пожарникари и лесничеи
Глоби от 2 000 до 6 000 лв. за подпалвачите ще налагат пожарникари и лесничеи / netinfo
Наказателни постановления в размер от 2000 до 6000 лв. ще бъдат налагани на подпалвачите. При умишлени запалвания с малки щети пожарникарите ще налагат максимално разрешената им санкция- 2000 лв.

Ще се работи обаче в сътрудничество с Управлението по горите в Хасково, което по закон може да налага глоби до 6000 лв. Това обясни днес Директорът на Областна Дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” в Хасково главен комисар Николай Вълчев.

Той подчерта, че към момента държавата е претъпяла много загуби и не само от преки щети от пожарите. От началото на юли хасковската пожарна дирекция е изразходвала за горива един годишен бюджет в размер на 44000 лв.

По данни на Директорът на Областна дирекция „Полиция” главен комисар Николай Ненков пожарникари и полицаи са изразходвали за горива близо 70000 лв. Като не са пресметнати още ремонтните дейностти и труда на хората.

Акцент в съвместната работа на органите на реда в региона от тук нататък ще бъде превенцията. Има осигурени вече 89 бройки за полски падари. Засилено е полицейското присъствие в пожароопасните райони.