ГЕРБ иска проверка на общинските дарения, според градоначалника започва жалка изборна кампания
ГЕРБ иска проверка на общинските дарения, според градоначалника започва жалка изборна кампания / netinfo
Чрез административен натиск и забавяне на разрешителните за строеж община Хасково принуждава граждани и фирми да даряват средства по сметка на кметството, обяви областният координатор на ГЕРБ. Сигнали в този смисъл ще внесе в прокуратурата областният координатор на партията Иван Петров. По думите му хасковлиите Фидан Фиданов, Елена Маркова и Красимир Генев са дарили на общината суми от 500 до 1000 лева, за да получат бавените си преди това разрешителни за строеж и преустройства на обекти. Иван Петров обаче отказа да съобщи кои точно общинари са подсказали на гражданите, че даренията в случая са задължителни.

ГЕРБ иска обвинителите да разследват и дали и колко от общинските бюджетни средства се насочват към така наречените приближени до кмета фирми, изпълняващи ремонти и строителни поръчки.

В отговор кметът Георги Иванов определи твърденията на Иван Петров като жалък старт на предизборната кампания на ГЕРБ. Градоначалникът заяви, че проверки на общинските строителни поръчки и дарения са правени и са приключили без констататирани нарушения. Всеки дарител на община Хасково получава удостоверение, средствата се насочват според волята, която е заявил, ако някой принудително е бил дарител следва да изпрати писмения си сигнал до мен, а не до политически централи, коментира Георги Иванов и заяви, че от тук нататък ще съди всеки, който си позволи да говори неверни неща.