Дни на социалните услуги, Димитровград
Дни на социалните услуги, Димитровград / Дарик радио, Хасково
Форум за социалните услуги събра експерти от цялата страна в Димитровград
101382
Форум за социалните услуги събра експерти от цялата страна в Димитровград
  • Форум за социалните услуги събра експерти от цялата страна в Димитровград
Дните на социалните услуги в Димитровград стартираха с Великденски базар и концерт на площад „Поезия“, в които се включиха потребители на услугите, специалисти и ученици. Старт на Седмицата на социалните услуги в първия ден от Страстната седмица дадоха кметът на общината Иво Димов и заместник-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова. Сред официалните гости гостите бе и д-р Джейн Муита,представител на УНИЦЕФ за България.

Дни на социалните услуги, Димитровград
Дарик радио, Хасково

Програмата днес продължи с кръгла маса на тема "Деинстуционализацията на деца - Мисията е възможна", като в зала „Гроссето“ експерти в сектора от цялата страна обсъдиха практиките за работата с деца и младежи и дейността на центровете за настаняване от семеен тип. Димитровградският кмет подчерта, че общината е изградила мрежа от услуги за деца и пълнолетни в нужда, като социалните услуги, които предоставя в момента, са 20 на брой. В момента се работи и по разкриването на Център за възрастни хора с деменция в сграда общинска собственост с финансиране от оперативна програма.
 

Дни на социалните услуги започват в Димитровград



Форумът бе открит от заместник-министър Зорница Русинова, която коментира новия Закон за социалните услуги, приет преди месец и какво ще промени той в сектора. В момента министерството сформира работните групи, които ще подготвят подзаконовите нормативни актове и се надявам на активно участие от заетите в сектора, посочи заместник-министър Русинова. Със съвместни усилия – на министерство и неправителствени организации, успяхме да подготвим пакет от три важни закона, като останалите два са този за хората с увреждания и законът за социалната икономика, каза още тя. Чуйте я в приложения файл.

Дни на социалните услуги, Димитровград
Дарик радио, Хасково

По-късно днес заместник-министър Русинова и кметът Иво Димов откриха и нова спортна площадка в двора на Комплекса за социални услуги в Димитровград. Директорът на Дневния център за деца с увреждания Ивелина Златева благодари на дарителите, осигурили близо 15 000 лв., както и на всички, помогнали за изграждане на спортната площадка.

Дни на социалните услуги, Димитровград
Дарик радио, Хасково

В работилница на открито за великденски сувенири в двора на социалния комплекс се включиха официалните гости. Дните на социалните услуги продължават до 24 април с различни инициативи.