Димитровград, Дни на социалните услуги
Димитровград, Дни на социалните услуги / Дарик радио, Хасково
Дни на социалните услуги започват днес в Димитровград и ще продължат до 24 април. Участие ще вземат зам.министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова, експерти в сектора от цялата страна, както и потребители на социални услуги в общината.

Дни на социалните услуги общината организира за четвърта поредна година, като този път са част от националната кампания на ОП "Развитие на човешките ресурси"- "Мисията е възможна" на Министерство на труда и социалната политика.
 

Дни на социалните услуги в Димитровград


Официалното откриване е от 11 ч. днес на площад „Поезия“, където ще има изложение-базар на приложни материали, изработени от потребителите на социални услуги и общинските клубовете на хората от третата възраст, концерт на Акустично Джаз Трио-Димитровград със солист Мария Арнаудова и кратка програма на деца от детски и учебни заведения и ОП „Детски и младежки център”.

От 13 ч. в зала „Гроссето“ е организирана кръгла маса на тема "Деинстуционализацията на деца - Мисията е възможна", където експерти в сектора от цялата страна ще обсъждат практиките за работата с деца и младежи и дейността на центровете за настаняване от семеен тип.
 

Социалните услуги- тема на национален форум в Димитровград


В 14.30 ч. ще бъде открита спортна площадка за деца и хора с увреждания в двора на Комплекса за социални услуги. След откриването на спортното съоръжение зам.министър Русинова ще се включи в изработването на великденска украса заедно с възпитаниците на Дневния център за деца с увреждания.

Хепънинг на открито, театър от незрящи актьори, пикник за хора в неравностойно положение и великденска работилница включва още тридневната програма.