Делян Димитров, шофьор на Ауди
Делян Димитров, шофьор на Ауди / Дарик радио, Хасково
Фалстарт беляза делото за смъртта на две ученички в Окръжен съд Хасково днес. На подсъдимата скамейка е Делян Димитров, който с Ауди-то си блъсна мотора на Никол Щерева и Даяна Янакиева на 29 юли 2016 г. Инцидентът стана край ханче Клокотница. Двете ученички се возиха на мотопед, който бе блъснат от черно Ауди.

Хасково дело катастрофа ханче "Клокотница"
Дарик радио, Хасково, Архив

За случая от Окръжна прокуратура повдигнаха обвинение на Делян Димитров, който днес се яви в съдебната зала. Ход на процеса не бе даден, защото се оказа, че той не е получил обвинителния акт и разпореждането на съдията-докладчик. В продължилото близо 15 минути заседание, стана ясно, че Делян Димитров не е получил книжата, защото е бил в Пловдив, където се лекува детето му. Съдия Миглена Тянкова насрочи делото за 15 март.

Днес стана ясно още нещо, че Делян Димитров ще се възползва от съкратена процедура на процеса. Неговият адвокат заяви, че ще признават всички факти и обстоятелства от обвинителния акт.

В залата на Окръжен съд Хасково бяха само роднините на Никол Щерева. Докато вървеше заседанието майката – Магдалена плачеше. След като съдия Тянкова затвори папките, подсъдимият се срещна очи в очи с родителите на Никол Щерева. Той отиде при тях, но какво си казаха точно, не стана ясно.

След заседанието, което бе разпоредително, всички участници в процеса бяха разстроени.

Съученици и приятели на загиналите в катастрофата момичета се събраха след училище пред сградата на Съдебната палата в Хасково.

Пред Съдебната палата в Хасково
Дарик радио, Хасково

Гимназистите запалиха свещи, след това изписаха първите букви от имената на момичетата и сърце. Освен това запазиха минута мълчание в памет на загиналите им приятелки.

Пред Съдебната палата в Хасково
Дарик радио, Хасково