/ ОП ДМЦ, Димитровград
В проекта Ескейп зона "Ключът към природата“ ще се включат димитровградски ученици от 5-7 клас. Началото е от 15:00 ч. в Парк ,,Пеньо Пенев“ и всяко училище ще се представи с отбор от петима. Идеята на проекта е нестандартно забавление с образователен характер по повод Деня на Земята 22 април.
 

"Изключи компютъра, включи се към нас!" апелират младежи в Димитровград


Логически предизвикателства и загадки са подготвили за участниците от Общинския ученически парламент в Ескейп зоната, която ще е в парка. Загадките са посветени на Деня на Земята, темата за околната среда и нейното опазване. Всеки от екипите ще  разполага с един час, , за да реши последователността от загадки.

Парк "П. Пенев"
Дарик радио-Хасково

Чрез този проект ще  провокираме децата да прекарат време  на открито, сред природата, далеч от компютри и таблети, като насърчаваме общуването между тях и работата в екип, коментират организаторите от димитровградския Детски и младежки център. Амбицията им е да превърнат Ескейп зона ,,Ключът към природата“ в ежегодна традиция.

Ден на Земята, Димитровград
ОП ДМЦ, Димитровград

По нестандартен начин- с „цветни бомби“ или „бомби от семена“, ще отбележат днес Деня на Земята и децата от Приключенски клуб “Знакът на българина” към Детския и младежки център в Димитровград. Пролетната им мисия е с мотото “Оцвети Димитровград, посей цвете!”. Идеята е на Елеонора Колева - майка на дете от скаутския клуб.

Ден на Земята, Димитровград
ОП ДМЦ, Димитровград

“Цветните бомби” са стар начин за правене на земеделие, който произлиза от Древен Египет, като в глина се поставят семена и това не позволява да бъдат изядени от насекоми. След това дори най-слабият дъжд помага на “бомбата” да “експлоадира” и да разпръсне семената на желаното място, обяснява ръководителят на клуба Ванина Костова.

Ден на Земята, Димитровград
ОП ДМЦ, Димитровград

Децата от клуба вече приготвиха глинените топчетата със семена с помощта на своите родители и днес ще разпръснат бомбите на различни места в Димитровград, информират от Детския и младежки център.