Изключи компютъра, включи се към нас! апелират младежи в Димитровград
Изключи компютъра, включи се към нас! апелират младежи в Димитровград / DarikNews

Интерактивна седмица с мотото-апел „Изключи компютъра, включи се към нас!” организират Община Димитровград и Общинският ученически парламент към Детския и младежки център. Седмицата за забавления на открито започна от парк „Вапцаров” днес, където бе организиран пикник и възможност за рисунка на асфалт.

"Изключи компютъра включи се към нас" апелират младежи в Димитровград
netinfo

Младите хора и децата прекарват много повече време пред компютъра или в игри с телефона и им липсват реалните контакти очи в очи и истинското общуване, коментират младежите от ученическия парламент. Затова и решили да провокират своите съученици и приятели, както и по-малките деца, с проекта си „Изключи компютъра, включи се към нас”. Той е финансиран от общинската програма „Димитровград на младите”. Днес за събралите се в парк „Вапцаров” деца бяха осигурени безплатни закуски и вода.

"Изключи компютъра включи се към нас" апелират младежи в Димитровград
netinfo

 

Следващата проява е планирана за 17 юни и е насочена към ученици от 5 до 12 клас-  игра на стражари и апаши в парк "Пеньо Пенев", която ще стартира в 11 часа, а в 17.30 ч. на централната алея „България” в близост до сградата на общината е предвиден танцувален флашмоб.  На 18 юни ще има състезателни игри на стадион "Раковски" за ученици от 3 до 12 клас, които започват от 10 часа. На 20 юни е планиран еко поход в хасковския парк "Кенана", като е осигурен безплатен транспорт до там. Желаещите да участват обаче, трябва да се запишат в Детски и младежки център до 17 юни включително, предупреждават организаторите. Безплатният автобус за „Кенана” на 20 юни ще тръгне в 8 часа от паркинга до Детски и младежки център.

 

Седмицата ще завърши с караоке вечер на 21 юни, от 18 часа, в лятната читалня на Градска библиотека "Пеньо Пенев".