/ БГНЕС
Преди това те са се сбили пред полицията в града
Младежи се сбиха пред болницата в Хасково след скандал, като бащата на единия стреля с пистолет, съобщиха от полицията.

Мъж стреля с газов пистолет след скандал в Кърджалийско

Досъдебно производство за хулиганство е образувано в Районно управление-Хасково. На 17 ноември пред управлението са паркирали два автомобила с петима души в явен конфликт.

При слизане от колите, разпрата им прераснала в сбиване, което довело до незабавното им отвеждане, снемане на обяснения и установяване на самоличността им.

В хода на работата станало известно, че преди дни между две момчета на 18 и 17 г. възникнало напрежение в дискотека. Конфликтът продължил на следващия ден на улицата, където двамата влезли в схватка.

Скандалът избухнал с пълна сила на 17 ноември, когато двамата, заедно с бащите си се срещнали случайно пред Съдебна медицина, за да се освидетелстват. На помощ в разпрата се включили и бащите им и братът на единия.

След скандал: Момче стреля с газов пистолет по младежи в Разградско

45-годишният родител на непълнолетния притежавал газов пистолет, с който в двора на МБАЛ-Хасково, е стрелял във въздуха, като по-късно оръжието иззето с протокол от полицаите.

При сбиването в болницата е счупено и странично стъкло на предната врата на колата на въпросния баща. Последвало е преследване с колите и паркиране пред полицейското управление, където са отделени и отведени от полицейските служители. И петимата са задържани за 24 часа.