Вицепремиерът по икономическата и демографската политика Валери Симеонов
Вицепремиерът по икономическата и демографската политика Валери Симеонов / БГНЕС
За съдебна външна поръчка срещу вицепремиера Валери Симеонов за връзки с терористични организации, съобщи бившият депутат от НФСБ Димитър Байрактаров. По думите му, поръчката е от Азербайджан от 20 юли тази година.

Според Байрактаров, в Азербайджан се води наказателно производство срещу Валери Симеонов за срещи с терористични организации и за престъпление срещу целостта и суверенитета на държавата.

„Всеки момент Азербайджан може да открие процедура по задържането на българския вицепремиер“, заяви Байрактаров и допълни, че самият той е бил разпитван по това производство.  

Пред Дарик Валери Симеонов заяви, че е в черния списък на Азербайджан, защото е бил на посещение в Нагорни Карабах.

„Байрактаров знае за производството, защото беше с мен в Нагорни Карабах. Срещу него също се води такова производство” заяви Симеонов. „Аз съм свободен човек и се радвам, че съм в черния списък на Азербайджан, с други доста видни личности”, заяви още пред Дарик вицепремиерът.

В Хасково Байрактаров и други напуснали НФСБ поискаха оставката на Валери Симеонов.

„Красимир Каракачанов и Валери Симеонов ще останат в историята - единият като министър на отбраната, срещу когото се разбунтуваха най-елитните части на българската армия (пилотите на изтребители), което е прецедент, а вторият като единственият вицепремиер съден за налагане на език на омраза, и срещу когото се води разследване за връзки с терористични организации”, заяви Байрактаров.