300 нови случая на коронавирус са регистрирани в областта за седмица
300 нови случая на коронавирус са регистрирани в област Хасково за периода от 1 до 7 август. Това сочи седмична справка от Областния кризисен щаб.

В РПЦ (Регионален приемателен център) в Харманли един бежанец е установен с инфекцията, а под карантина е поставен един контактен. Сред заболелите е и бежанец от Специалния дом за временно настаняване на чужденци (СДВНЧ) в село Любимец, а под карантината са поставени двама контактни човека.

COVID-19: Новите случаи у нас за последните 24 часа

17 деца са поставени под изолация заради заболяване на помощник-възпитател в яслена група в детска градина в Хасково. Най-голям е броят на новорегистрираните заболели в община Хасково - 97, следвани от община Димитровград - 79 и община Свиленград - 45, а най-малко през изминалата седмица са положителните проби в общините Маджарово и Минерални бани - по две.

Диагностицираните случаи с коронавирусна инфекция в областта от началото на пандемията до момента са 29 021. Починали са 1771 души. През изминалите седем дни са починали трима заболели - двама мъже и една жена. Те са на възраст от 70 до 85 години, с придружаващи заболявания.
БТА