Хасково, приемни на областния управител
Хасково, приемни на областния управител / Областна администрация, Хасково
Допълнителни полицейски патрули, особено в ромските махали, адекватна работа на институциите, задължителна обратна връзка с гражданите, прилагане на мерки за възпитание и образование на подрастващите и по-сериозно присъствие на държавата по места поискаха в изнесените приемни на областния управител Станислав Дечев днес хората от Симеоновград. В отговор Дечев припомни, че вече са в сила измененията в законодателството, според които от есента всяко дете ще бъде в клас. „Всички държавни институции ще работят в синхрон за прилагане на тази мярка и ще бъдат безкомпромисни спрямо родителите, които не изпращат децата си на училище. За семействата, чиито деца не са в клас, ще се спират всички социални помощи, не само детските“, обясни областният управител. В приемната му хората от Симеоновград  поискаха и контрол над каруците, които се движат в града и по селата. Най-често те са без номера, а конете не са чипирани, посочиха хората.

Хасково, приемни
Областна администрация, Хасково

В приемната в Димитровград днес областният управител на Хасково Станислав Дечев бе сезиран за окаяното състояние на крайпътната чешма на паркинг „Щъркелите“ край пътя Хасково-Димитровград. Веднага след това Дечев лично провери състоянието на паркинга и чешмата. Мястото не е поддържано, мръсно е и е абсурдно някой шофьор наистина да спре да си почива тук. Въпреки това румънски семейства правят опити да отбият на паркинга, но при вида му си заминават,  констатира на място той. Пейките са изкъртени, а коритото на чешмата е почти обрасло с трева, разказа Дечев. „Още утре ще изпратим екипи, които да почистят, да извозят отпадъците, да изрежат храстите и да облагородят  района на паркинга- това уверение получи областният управител от ръководството на областното пътно управление, което стопанисва обекта.

Хасково
Областна администрация, Хасково

В димитровградската приемна бе поставен и проблем с документите за пенсиониране на хора, работили в чужбина. Въпросът бе отнесен към директора на НОИ-Хасково, а резултатът от този сигнал ще стане ясен до дни, информират от областната администрация.

Утре приемните продължават в Маджарово и Ивайловград .