Димитровградските абитуриенти с дефилета по червен килим
Димитровградските абитуриенти с дефилета по червен килим / DarikNews, Архив
Димитровградските абитуриенти с дефилета по червен килим
72627
Димитровградските абитуриенти с дефилета по червен килим
  • Димитровградските абитуриенти с дефилета по червен килим

По червен килим на централния площад до откритата сцена там ще дефилират тази година димитровградските абитуриенти. Първи тази вечер са зрелостниците на професионалната гимназия „Капитан Петко Войвода”, СОУ „Васил Левски” и езиковата гимназия „Д-р Иван Богоров”. Началото е предвидено за 18.30 ч., а сборният пункт е Голямата пейка пред входа на парк „Марица”, където ще трябва да спират и автомобилите. Този път движението по централния бул. „Раковски” няма да бъде блокирано, както в предишни години, а абитуриентите ще се придвижват пеша по алеята зад общината към откритата сцена, на която ще бъде обособен допълнителен подиум. Това обясни началникът на отдел „Хуманитарни дейности” в администрацията Антоанета Шаркова. Чуйте я с още подробности в приложения файл.

Няма да има изрична забрана за алкохол със заповед на кмета Иво Димов предвид предстоящите на 25 май избори за членове на Европейския парламент, но разчитаме, че общественият ред ще бъде спазен, уточни тя.

Баловете в Димитровград продължават до 28 май включително, като на 25 май, от 19.30 ч., на централния площад ще дефилират зрелостниците на СОУ „Любен Каравелов”, на 26 май в същия час тези от ПГХХТ „Проф. д-р Асен Златаров”, а последни, на 28 май, от 19.30 ч.- абитуриентите на ПМГ „Иван Вазов”.