/ ГХГ "Петко Чурчулиев", Димитровград
Двойна изложба с детски илюстрации на акад. Румен Скорчев и проф. Росица Скорчева откриват днес от 17.30 ч. в двете зали на димитровградската галерия. Експозицията е посветена на Международния ден на детската книга- 2 април. Забележителните детски илюстрации на баща и дъщеря Скорчеви са подредени в залите на димитровградската галерия със съдействието на Ели Скорчева, информира уредникът Антоанета Станчева.
 

Графики на Румен Скорчев дарение за Община Свиленград (СНИМКИ)


„Написах цяла книга за блатото, за водната бълха, за водомерката и поповата лъжичка. И за жабите, разбира се. Стана една доста блатна и жабешка книжка. Най-неочаквано Румен Скорчев поиска да я нарисува и за голяма моя изненада изстиска толкова много красота от блатото, че останах смаян. После си казах, че нали това им е работата на художниците - от грозното да направят нещо красиво, както Бог даде пример, като от кал направи човека. Не виждам причини днес от човека да правим кал!“, цитира тя Йордан Радичков.

Изложба детски илюстрации, Димитровград
ГХГ "Петко Чурчулиев", Димитровград

В наши дни често можем да срещнем илюстрации, които могат да причинят на децата сериозни естетически поражения, затова заповядайте в чистия свят на детето, съхранен в илюстрациите на Росица и Румен Скорчеви, апелира уредникът на галерията в Димитровград Антоанета Станчева.

Експозицията ще остане в града до 31 май, а входът е свободен.