/ Дарик радио, Хасково
Изцяло нова детска площадка зад бл. 4 и 6 на бул. „Трети март” откриха кметът на Димитровград Иво Димов и изпълнителният директор на „ЕКОПАК  България” Тодор Бургуджиев. В Световния ден на околната среда церемонията събра десетки деца и техните родители.

Обявиха победителите в пролетното почистване на Димитровград

Това е третата подобна детска площадка, която организацията за оползотворяване на отпадъци от опаковки изгражда в Димитровград съвместно с общината. Комбинираните детски съоръжения във формата на крепост, люлки, въртележка, клатушки и провокативни форми за катерене, на стойност 22 000 лв., са дарени от „.ЕКОПАК”. Община Димитровград инвестира близо 100 000 лв. в ремонта за цялостното облагородяването на терена, ударопоглъщаща настилка, нови пейки, кошчета, чешма и изградените нови алеи.

Димитровград, Детска площадка
Дарик радио, Хасково

„Ще продължим нашето съвместно и ползотворно сътрудничество”, каза Тодор Бургуджиев при откриването днес. Кметът Иво Димов сподели, че помни тази площадка от времето на своето детство и се радва, че днес я вижда пълна с деца. „Успяхме да направим мястото отново красиво и привлекателно, но апелът ми към всички е да го пазим”, каза още той.

Димитровград, Детска площадка
Дарик радио, Хасково

С изпълнение на тематични песнички от възпитаници на детските градини „Слънце” и „Звънче” продължи празникът. На финала всички деца получиха също тематични книжки.