10 от 24 проекта на граждани ще финансира общината в Димитровград
10 от 24 проекта на граждани ще финансира общината в Димитровград
Победителите в конкурса за пролетно почистване на община тази година обявиха от администрацията. В категория  детски градини за най – добре почистен и поддържан район около и в двора първи са  ДГ № 4-  филиал с.Черногорово,  втори ДГ № 1 – филиал „Роза”, Димитровград и трети- ДГ „Райна Княгиня”, Димитровград.
 
В категория училища първенец е ОУ „Васил Левски” в с. Ябълково. На второ място комисията класира ЕГ „Д-р Иван Богоров” и на трето- ПГ „Проф. Д-р Асен Златаров”.
 
В категорията за социални заведения са отличени Дневен център за деца с увреждания и Социално предприятие, Димитровград.
 

Започва пролетното чистене в Димитровград

 
В акцията „Лист по Лист” за събиране на отпадъчна хартия традиционно за поредна година победител е ОУ „Пенчо Славейков” с 4,930 тона, следвано от ОУ „Васил Левски”, Димитровград, с 1,360 тона и ПМГ „Иван Вазов” с 1,200 т.
   
Всички те ще получат предметни награди, осигурени от Община Димитровград .
 
За най- добре поддържан двор на пенсионерски клуб бяха отличени потребителите на ПК „Бригадирски щаб” на бул.”Трети Март”, а за най-активни граждани- живущите на бул.”Раковски” 47, ул.”Простор”  16 и 18,  бул.”Вапцаров”  16, ул. „Емилиян Станев”  12 и ул.”Гео Милев” 18-нов, информират от администрацията в Димитровград.